Veel gestelde vragen


  • Een openlucht zwembad plaatsen, heb ik een vergunning nodig ??

  • Alle nodige informatie in verband met vergunningen aangaande openlucht zwembaden via onderstaande informatie en link Ruimtelijke ordening in Vlaanderen.


lijn

 Een Zwembad aanleggen


Een goed en mooi aangelegd zwembad is een investering voor vele jaren. Neem geen overhaaste beslissingen maar hou rekening met het esthetisch geheel met de rest van de tuin. Ook bij het bouwen van een poolhouse kan er een esthetisch geheel worden gevormd.


Hou zeker rekening met de stedebouwkundige voorschriften en wettelijke beperkingen van uw woonplaats, voor meer info zie: www2.vlaanderen.be/ruimtelijk/vergunningen/index.html
lijn

 Afdekken van het zwembad


Het afdekken van uw zwembad kan met een hard of zacht zeil. Hiermee wordt het volledige zwembad afgesloten tegen vuil en warmteverlies. Ook wordt de temperatuur van zowel het zwembadwater nog sneller opgewarmd, waardoor u merkelijk op de stookkosten kan besparen.

lijn

 Overkapping van het zwembad


Het overkappen van een zwembad bestaat meestal door een aluminium draagstructuur met zijpanelen. Hierdoor is de binnentemperatuur minstens 8 tot 10 graden warmer dan de buitenlucht. Met een overkapping wordt het mogelijk om het ganse jaar te genieten van uw zwembad.


Een overkapping biedt namelijk een supplementaire bescheming voor kinderen.
lijn

 Enkele handige tips


Plaats niet te veel groen of grasperken te dicht bij het zwembad, dit voorkomt vervuiling van bladeren, gras of modder in het zwembad. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van het zwembad is het beter om het afdekzeil over het bad te plaatsen, hierdoor is er minder verdamping en komt er minder vuil in het water terecht.

lijn

 Zwembad onderhouden en schoonmaak


Het is belangrijk om de omgeving van het zwembad regelmatig schoon te houden.

lijn

 Zwembad filters PH en Chloor waarden


Belangrijk is om de filters regelmatig schoon te houden voor een goede doorstroming van het water. Dit verbetert de zuiverheid van uw water.


De waterkwaliteit moet regelmatig gecontroleerd worden. Zowel de PH en de Chloor-waarde dienen vooral in de zomer regelmatig te worden gecontroleerd. Ideale PH-waarde ligt tussen de 7.2 en 7.4. en de ideale chloorwaarde is 2.0. Door gebruik te maken van een afdekzeil is er minder verdamping van zowel water als zuren.
lijn


Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

      Copyright © 2010   Webdesign: actiondb@telenet.be
      Op deze Internet Site rust auteursrecht.
      Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is niet toegestaan.